Kostki ziołowe - przepis

Kostki ziołowe

Domowe aromatyczne mrożone kostki ziołowe to świetny a przy tym bardzo łatwy pomysł na zatrzymanie odrobiny lata.
Zioła mrożone w oliwie są rewelacyjnym dodatkiem do zup, sosów i innych potraw.

słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Poziom trudności: łatwe
  • świeże zioła
  • dobrej jakości oliwa

Przygotowanie

Zioła należy dokładnie opłukać zimną wodą i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Oderwać i wyrzucić grubsze gałązki, a pozostałe wraz z listkami posiekać. Przełożyć do silikonowego pojemnika na kostki lodu, lekko ubić i uzupełnić oliwą. Zamrozić a następnego dnia gotowe kostki przełożyć do woreczka lub plastikowego pudełka i trzymać w zamrażarce.
Ja zwykle przygotowuję uniwersalne kostki do zup i sosów z natki pietruszki, selera i lubczyku. Osobno mrożę posiekane listki bazylii, tymianku i rozmaryn.

W podobny sposób można przygotować też kostki miętowe zalane wodą.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *