Gulasz wołowy - przepis

Gulasz wołowy
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (12 głosów, ocena: 3,33)
Loading...

Składniki

  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 0,5 kg wołowiny
  • 40 dkg pieczarek
  • 1 duża czerwona papryka
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz, 2 liście laurowe, 3 łyżeczki papryki słodkiej, 3 łyżeczki majeranku
  • mąka do zagęszczenia

Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć, dodać posiekaną cebulkę i czosnek, podsmażać jeszcze chwilkę. Wlać ok. szklanki wody, wrzucić pieczarki pokrojone w paski, paprykę i ogórki - w kostkę, wsypać przyprawy, dolać wody jeśli trzeba. Dusić, aż mięso będzie miękkie (ok. godziny). Na koniec zagęścić mąką rozrobioną z wodą.

Tagi: , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *