Składniki
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Ola K.
- 0,5 kg wołowiny
- 40 dkg pieczarek
- 1 duża czerwona papryka
- 3 ogórki kiszone
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- przyprawy: sól, pieprz, 2 liście laurowe, 3 łyżeczki papryki słodkiej, 3 łyżeczki majeranku
- mąka do zagęszczenia
Przygotowanie
Mięso pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć, dodać posiekaną cebulkę i czosnek, podsmażać jeszcze chwilkę. Wlać ok. szklanki wody, wrzucić pieczarki pokrojone w paski, paprykę i ogórki - w kostkę, wsypać przyprawy, dolać wody jeśli trzeba. Dusić, aż mięso będzie miękkie (ok. godziny). Na koniec zagęścić mąką rozrobioną z wodą.
Skomentuj ten przepis