Kotleciki drobiowe z pietruszką - przepis

Kotleciki drobiowe z pietruszką
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (5 głosów, ocena: 4,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 15 min
  • Ilość porcji: 4
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki majonezu
  • 80 g startego żółtego sera
  • 2 jajka
  • posiekany pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Piersi z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać mąki, majonez, ser, jajka i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na średnim ogniu płaskie kotleciki do zrumienienia.

Tagi: , , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *