Polędwica pieczona z warzywami - przepis

Polędwica pieczona z warzywami
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Ilość porcji: 3
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • niewielka polędwica
  • 3 średnie cebule
  • 3 średnie marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • garść suszonych śliwek
  • odrobina oleju
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Polędwicę pomazać olejem i oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na naczyniu żaroodpornym. Obrać warzywa. Cebule pokroić w ćwiartki, marchewki wzdłuż i potem na 2-3 części. Czosnek, marchewki, cebule i śliwki dorzucić do polędwicy, po wierzchu polać lekko olejem. Piec w temperaturze 190'C około godziny.
Całość ma ciekawy, słodkawy smak. Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami, które można pokroić w ćwiartki, pomazać w misce olejem i ulubionymi przyprawami i piec przy okazji na blaszce 30 minut przed końcem upieczenia polędwicy.

Tagi: , , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *