Schabowe nadziewane pieczarkami - przepis

Schabowe nadziewane pieczarkami
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 1/2 kg pieczarek, umytych, osuszonych i pokrojonych w kostkę
  • 2 cebule, pokrojone w kotkę
  • 2 łyżki masła i 2 łyżki oleju
  • 1 kg schabu
  • jajko, roztrzepane
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Na patelni rozgrzać olej, włożyć pieczarki i cebulę, smażyć aż lekko się zrumienią a płyn całkowicie odparuje. Pod koniec dodać masło, doprawić solą oraz pieprzem.
Schab pokroić na cienkie kotlety, rozbić jeszcze bardziej tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Na każdy kotlet nałożyć farsz z pieczarek, złożyć na pół, obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć. Podawać z ziemniakami z wody. Tu zamówisz jedzenie.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *