Piersi z kurczaka zapiekane z serem i pieczarkami - przepis

Piersi z kurczaka zapiekane z serem i pieczarkami
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (8 głosów, ocena: 3,38)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 20 min
  • Ilość porcji: 4
  • Poziom trudności: łatwe
  • 2 piersi z kurczaka
  • 6 pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 plastry miękkiego żółtego sera
  • 2-3 łyżki majonezu
  • oliwa do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie

Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Każdą z nich przekroić wzdłuż na dwa cieńsze kawałki.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Podsmażyć na patelni na odrobinie oliwy do momentu odparowania wody. Dodać pokrojoną drobno cebulę, doprawić solą i pieprzem i smażyć jeszcze chwilę.
Piersi z kurczaka przyprawić odrobinę i ułożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową. Każdą pierś z wierzchu posmarować majonezem, następnie nałożyć pieczarki z cebulą i na to położyć plaster sera.
Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200'C.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *