Składniki
- Czas przygotowania: 10 min
- Czas gotowania: 20 min
- Ilość porcji: 4
- Poziom trudności: łatwe
- 2 piersi z kurczaka
- 6 pieczarek
- 1 cebula
- 4 plastry miękkiego żółtego sera
- 2-3 łyżki majonezu
- oliwa do smażenia
- przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Każdą z nich przekroić wzdłuż na dwa cieńsze kawałki.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Podsmażyć na patelni na odrobinie oliwy do momentu odparowania wody. Dodać pokrojoną drobno cebulę, doprawić solą i pieprzem i smażyć jeszcze chwilę.
Piersi z kurczaka przyprawić odrobinę i ułożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową. Każdą pierś z wierzchu posmarować majonezem, następnie nałożyć pieczarki z cebulą i na to położyć plaster sera.
Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200'C.
Skomentuj ten przepis