Racuszki na jogurcie - przepis

Racuszki na jogurcie
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 4,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 15 min
  • Ilość porcji: 3
  • Poziom trudności: łatwe
  • duży jogurt naturalny (ok. 350g), może być też kwaśne mleko
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 10-15 łyżek mąki pszennej
  • 2 jabłka
  • olej do smażenia
  • cukier puder do podania

Przygotowanie

Wszystkie składniki prócz jabłek wymieszać łyżką dodając tyle mąki, by całość miała konsystencję gęstej śmietany. Dodać jabłka pokrojone w drobną kostkę. Zamieszać. Smażyć na patelni na dobrze rozgrzanym oleju na lekko brązowy kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem.

Tagi:

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *