Składniki
- Poziom trudności: łatwe
- 40 dag ulubionej kiełbasy (zwyczajna, parówka)
- 3 łyżki oleju
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 2 średnie cebule
- 2 szklanki soku pomidorowego
- puszka zielonego groszku konserwowego
- łyżeczka musztardy
- 2 łyżki keczupu
- przyprawy: cukier, sól, pieprz, chili
Przygotowanie
Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy w szerokim płaskim rondlu aż się zeszkli. Dodajemy utarte na tarce z dużymi oczkami marchewkę i pietruszkę. Podlewamy zalewą z groszku i dusimy często mieszając aż warzywa zmiękną. Wtedy dodajemy groszek, sok pomidorowy, musztardę, keczup i przyprawy. Całość zagotowujemy. Dodajemy obraną ze skórki pokrojoną w niewielkie plasterki kiełbasę. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 10 minut.
Potrawa jest gotowa, gdy jarzyny się rozgotują, a sos będzie gęsty, aromatyczny.
Skomentuj ten przepis