Ogórki małosolne - przepis

Ogórki małosolne
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Poziom trudności: łatwe
  • 1,5kg małych ogórków
  • 2-3 ząbki czosnku
  • kawałek chrzanu
  • wiązka kopru
  • 1l wody
  • 1 czubata łyżka soli

Przygotowanie

Ogórki dokładnie umyć. Ułożyć w słoiku razem z koprem, obranym chrzanem i czosnkiem. Przygotować zalewę (czubata łyżka soli na 1l ciepłej wody z kranu). Zalać ogórki i odstawić. Można próbować już następnego dnia.

Tagi:

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *