Składniki
- Czas przygotowania: 10 min
- Czas gotowania: 1 godz
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Justa Ula
- 1 kostka margaryny lub masła
- 2 szklanki cukru
- 4 łyżki kakao
- 1/2 szklanki zimnej wody
- 2 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
Przygotowanie
Margarynę, cukier i kakao zalać wodą i podgrzewać do rozpuszczenia, ale nie gotować. Z powstałej masy odlać pół szklanki na polewę. Resztę ostudzić, zmieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Wbić żółtka. Z białek ubić pianę i dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Piec w większej keksówce ok. 60 min w piekarniku nagrzanym do 180'C. Jeszcze ciepły polać polewą.
Tagi: kakao
Wygląda smakowicie 🙂
apetycznie wygląda
Robiłam kilka razy już. REWELACJA. Pychaaa
Wygląda obłędnie! Muszę zrobić.