Agrestowiec - przepis

Agrestowiec
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 3,00)
Loading...

Składniki

  • Poziom trudności: łatwe
    Ciasto
  • 6 jaj
  • 20 dkg cukru
  • 1 szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

  • Krem
  • 1 margaryna lub masło roślinne
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 12 łyżek kwaśnej śmietany
  • ponadto: agrest z syropu (mogą być też wiśnie lub brzoskwinie), bakalie

Przygotowanie

Ciasto. Jaja ubić z cukrem. Mąkę, kakao i proszek wymieszać. Dodać do jaj ubitych z cukrem. Piec jak biszkopt (180' 25-30 minut).

Krem. Margarynę utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Śmietanę ubić i dodać do masy.

Biszkopt przekroić na pół. Część kremu dać do środka, resztę wyłożyć na wierzch. Na masie ułożyć odsączony agrest i bakalie. Całość niejednolicie polać polewą czekoladową.

Tagi: , ,

1 komentarz

  1. gin 7 stycznia 2013 at 18:34 Reply

    Mmm, uwielbiam agrest. Niech już się zacznie lato pełne owoców!

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *