Barszczyk z prażonym słonecznikiem - przepis

Barszczyk z prażonym słonecznikiem
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 1,5 godz
  • Ilość porcji: 6
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 1 młoda cebula
  • 1 młody por
  • 1 młody seler
  • 1 średnia młoda pietruszka
  • 2 średnie młode marchewki
  • 4-5 średniej wielkości młodych buraczków
  • 3 średnie młode ziemniaki
  • natka pietruszki, selera, lubczyk
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • słonecznik prażony do podania

Przygotowanie

Na oleju poddusić pokrojoną w kostkę cebulę i por. Kiedy będą szkliste, dodać pokrojone w kostkę buraczki i dusić od czasu do czasu mieszając jeszcze kilka minut. Potem dodać pokrojoną drobno resztę warzyw: pietruszkę, marchewkę, seler i ziemniaki. Zalać wodą i gotować do pożądanej miękkości warzyw. Przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki, selera i lubczyk, sok z cytryny oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z uprażonym na suchej patelni słonecznikiem.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *