Składniki
- Czas przygotowania: 5 min
- Czas gotowania: 15 min
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Sylwia K.
- 1 margaryna
- 3/4 szklanki cukru
- 16g cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 i 1/3 szklanki mąki
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka słonecznika
Przygotowanie
Na suchej patelni uprażyć słonecznik.
Zmiksować margarynę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sól. Dodać mąkę, płatki owsiane i słonecznik. Zagnieść ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie szybko toczyć niewielki kulki (średnicy ok. 2-3cm), układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175'C.
Tagi: płatki owsiane, słonecznik
Uwaga! Ciasteczka bardzo sycące 🙂
Mmm, bardzo takie lubimy 🙂