Kiełbaski na ostro - przepis

Kiełbaski na ostro
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Poziom trudności: łatwe
  • 40 dag ulubionej kiełbasy (zwyczajna, parówka)
  • 3 łyżki oleju
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 średnie cebule
  • 2 szklanki soku pomidorowego
  • puszka zielonego groszku konserwowego
  • łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki keczupu
  • przyprawy: cukier, sól, pieprz, chili

Przygotowanie

Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy w szerokim płaskim rondlu aż się zeszkli. Dodajemy utarte na tarce z dużymi oczkami marchewkę i pietruszkę. Podlewamy zalewą z groszku i dusimy często mieszając aż warzywa zmiękną. Wtedy dodajemy groszek, sok pomidorowy, musztardę, keczup i przyprawy. Całość zagotowujemy. Dodajemy obraną ze skórki pokrojoną w niewielkie plasterki kiełbasę. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 10 minut.

Potrawa jest gotowa, gdy jarzyny się rozgotują, a sos będzie gęsty, aromatyczny.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *