Pieczone ziemniaki - przepis

Pieczone ziemniaki
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 45 min
  • Poziom trudności: łatwe
  • ziemniaki
  • oliwa
  • sól morska
  • tymianek

Przygotowanie

Wybrać ładne, kształtne ziemniaki o zbliżonej wielkości. Dokładnie umyć. Każdemu odkroić kawałek spodu, żeby sam stał i zrobić nacięcia. Dla ułatwienia ziemniaki można po kolei układać między deskami do krojenia i nacinać tylko do brzegów deski, dzięki temu nacięcia nie będą zbyt głębokie. Ponacinane ziemniaki posmarować oliwą i posypać solą morską oraz tymiankiem. Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200'C. Pod koniec można włączyć termoobieg, by ziemniaki ładnie się zrumieniły.

Tagi:

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *