Składniki
- Czas przygotowania: 5 min
- Czas gotowania: 15 min
- Ilość porcji: 3
- Poziom trudności: łatwe
- duży jogurt naturalny (ok. 350g), może być też kwaśne mleko
- 2 jajka
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 10-15 łyżek mąki pszennej
- 2 jabłka
- olej do smażenia
- cukier puder do podania
Przygotowanie
Wszystkie składniki prócz jabłek wymieszać łyżką dodając tyle mąki, by całość miała konsystencję gęstej śmietany. Dodać jabłka pokrojone w drobną kostkę. Zamieszać. Smażyć na patelni na dobrze rozgrzanym oleju na lekko brązowy kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem.
Tagi: jabłko
Skomentuj ten przepis