Surówka z selera z jabłkiem i rodzynkami - przepis

Surówka z selera z jabłkiem i rodzynkami
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Ilość porcji: 3
  • Poziom trudności: łatwe
  • 1 średni seler
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki rodzynek
  • sok z cytryny
  • cukier
  • opcjonalnie: 1-2 łyżki śmietanki albo jogurtu

Przygotowanie

Seler i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Dodać rodzynki i cukier do smaku. Można również dodać śmietankę albo jogurt, ale i bez tego surówka jest wystarczająco wilgotna, o wyraźnym smaku selera.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *