Omlet ze szparagami - przepis

Omlet ze szparagami
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 10 min
  • Ilość porcji: 2
  • Poziom trudności: łatwe
  • 4 jajka
  • 80ml mleka
  • pęczek zielonych szparagów
  • sól, pieprz
  • masło do wysmarowania formy

Przygotowanie

Szparagi myjemy, odcinamy główki. Łodygi nie będą nam potrzebne, można je wykorzystać np. do zrobienia zupy szparagowej.
Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko, dodajemy przyprawy i całość ubijamy na pianę. Wlewamy ją na wysmarowaną masłem formę, na wierzch wrzucamy główki szparagów i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180'C ok. 10 minut (do momentu ścięcia się masy).

Tagi: ,

1 komentarz

  1. iza 5 maja 2014 at 07:56 Reply

    apetyczne danie

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *