Makaron ze szparagami i serkiem kozim - przepis

Makaron ze szparagami i serkiem kozim
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Ilość porcji: 3
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 400 g makaronu penne
  • 3 łyżki masła
  • pęczek zielonych szparagów
  • 3 łyżki posiekanego cieniutkiego szczypiorku
  • 120 g miękkiego dojrzewającego serka koziego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • tarty parmezan
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie

Do gotującej się wody w garnku włożyć makaron, posolić i ugotować al dente. W międzyczasie szparagi przyciąć i odrzucić twarde końce, umyć i pokroić na 4 cm kawałki. Ugotować na parze, lekko osolić. Serek kozi pokroić na kawałki. Makaron odsączyć i przełożyć z powrotem do garnka, dodać masło i wymieszać. Dodać szparagi i szczypiorek a na końcu wymieszać z serkiem kozim. Rozłożyć na talerze, polać oliwą z oliwek i posypać parmezanem. Doprawić solą i posypać pieprzem.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *