Makaron z fasolką i serem brie - przepis

Makaron z fasolką i serem brie
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 15 min
  • Ilość porcji: 3
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 3 porcje makaronu farfalle (ok. 300 g)
  • 6 łyżek pestek dyni, zrumienionych na patelni
  • 250 g zielonej fasolki, przyciętej na końcach
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 160 g sera brie, pokrojonego na kawałki
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 8 łyżek tartego sera Pecorino
  • sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie

Zagotować wodę, wrzucić makaron, posolić i ugotować al dente. W międzyczasie zrumienić pestki dyni na patelni oraz ugotować fasolkę na parze i lekko ją posolić.
Makaron odsączyć i gorący wymieszać z oliwą z oliwek, następnie dodać ser brie i delikatnie zamieszać, aby ser lekko się roztopił. Dodać fasolkę, pestki dyni i rozłożyć na talerze, posypać szczypiorkiem, tartym serem Pecorino oraz pieprzem.

Tagi: , , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *