Jesienna zupa z kiełkami - przepis

Jesienna zupa z kiełkami

Propozycja pysznej, zdrowej i pożywnej jesiennej zupy.

słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 45 min
  • Ilość porcji: 4
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 3 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 niewielkie ziemniaki
  • 1 opakowanie kiełków warzyw strączkowych
  • przyprawy: sól, pieprz, natka pietruszki, papryka słodka i ostra, kurkuma, majeranek, rozmaryn, 1 liść laurowy, lubczyk)
  • oliwa

Przygotowanie

Cebulę posiekać i zeszklić w garnku na 1-2 łyżkach oliwy. Kiedy będzie miękka, dorzucić starte na tarce z grubymi oczkami marchewki, pietruszkę i seler. Zalać wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem, majerankiem i papryką oraz sporą ilością kurkumy, liściem laurowym i natką pietruszki. Po około 15 minutach gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kiełki, zeszklony przeciśnięty przez praskę czosnek i rozmaryn. Gotować do miękkości ziemniaków.

Tagi:

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *