Gulasz z indyka - przepis

Gulasz z indyka
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 4,50)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 30 min
  • Ilość porcji: 3
  • Poziom trudności: łatwe
  • 0,5 kg mięsa gulaszowego z indyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mała marchewka
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała cukinia (najlepiej żółta)
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • przyprawy: słodka papryka w proszku, domowa vegeta albo pieprz i sól
  • mąka

Przygotowanie

Mięso umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i łyżką mąki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. Krótko podsmażyć na rozgrzanym w dużej patelni oleju, następnie podlać wodą do przykrycia mięsa i dusić do miękkości. Kiedy mięso będzie miękkie, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, pokrojoną w słupki marchewkę i w pół krążki cebulę. W razie potrzeby uzupełnić wyparowaną wodę i dusić całość na małym ogniu do miękkości warzyw, ok. 10-15 minut. Na koniec zagęścić mąką rozrobioną z wodą, zagotować, posypać natką pietruszki i szczypiorkiem i zamieszać.
Podawać z kaszą.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *