Golonki z indyka z warzywami - przepis

Golonki z indyka z warzywami
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (8 głosów, ocena: 3,50)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 15 min
  • Czas gotowania: 2 godz
  • Ilość porcji: 3
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 3 niezbyt duże golonki z indyka
  • 3 spore marchewki
  • 2 spore pietruszki
  • seler
  • por
  • 2 duże cebule
  • 4 duże ziemniaki
  • kilka suszonych pomidorów
  • sól i 2 łyżki ulubionych przypraw (u nas lubczyk, tymianek, majeranek, pietruszka, papryka, pieprz)

Przygotowanie

Golonki umyć, zasypać solą i 1 łyżką przypraw, odstawić. Obrać i pokroić warzywa: marchewki, pietruszki, por - grube talarki, cebule - pióra, ziemniaki, seler - gruba kostka. Wymieszać warzywa z pozostałą łyżką przypraw i pomidorami suszonymi. Całość piec w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem ok. 1,5-2 godziny.

Tagi: ,

1 komentarz

  1. Anonim 12 października 2014 at 14:05 Reply

    Strasznie suche to pieczyste. Może należałoby dodać trochę wody?

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany.