Szybki pasztet drobiowy - przepis

Szybki pasztet drobiowy

Szybki domowy pasztet, bez zapiekania.

słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 30 min
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 20 dkg piersi z kurczaka
  • 20 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g masła
  • przyprawy: sól, pieprz, tymianek, bazylia
  • oliwa

Przygotowanie

Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i paprykę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju do momentu przyrumienienia. Zdjąć z patelni i odstawić do wystygnięcia. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i wątróbkę. W razie potrzeby dolać odrobinę oliwy. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku. Gotowe mięso również odstawić do wystygnięcia. Połączyć wystudzone warzywa z mięsem, dodać zimne masło i całość zblendować.
Zamiast papryki można dodać inne warzywa (marchewkę, pieczarki, fasolę).

Tagi: ,

1 komentarz

  1. Henryk Widelski 4 grudnia 2014 at 12:51 Reply

    Hej, wlasnie malzonka wprowadzila ten przepis u nas w pensjonacie na kolacje. Dzięki i Zapraszamy.

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *