Cukier waniliowy - przepis

Cukier waniliowy

Domowy cukier waniliowy to tańsza, zdrowsza i bardziej aromatyczna alternatywa cukru wanilinowego dostępnego na sklepowych półkach. Do jego zrobienia potrzebny jest tylko cukier (u mnie nierafinowany) i laski wanilii.

słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (Oceń ten przepis!)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Poziom trudności: łatwe
  • cukier
  • wanilia w laskach

Przygotowanie

Laskę wanilii naciąć wzdłuż, wyskrobać ziarenka a pustą pokroić na kawałki. Ziarenka i kawałki laski wrzucić do pojemnika z cukrem, szczelnie zakręcić i dobrze nim potrząsnąć, by wszystko się wymieszało. Odstawić na około 2 tygodnie. Od czasu do czasu wstrząsnąć.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *