Kotlety z jajek - przepis

Kotlety z jajek
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 15 min
  • Czas gotowania: 30 min
  • Ilość porcji: 10
  • Poziom trudności: łatwe
  • 12 jajek
  • 1 czerstwa bułka
  • pęczek szczypiorku
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 szklanka mleka
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

10 jajek ugotować na twardo. Bułkę namoczyć w mleku. Szczypiorek drobno posiekać.
Ugotowane jajka wystudzić, obrać i zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Do ugotowanych jajek dodać odciśniętą bułkę, szczypiorek, 2 surowe jajka i 3-4 łyżki tartej bułki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na małym ogniu na zlotu.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *