
Składniki
- Czas przygotowania: 15 min
 - Czas gotowania: 30 min
 - Ilość porcji: 10
 - Poziom trudności: łatwe
 
- 12 jajek
 - 1 czerstwa bułka
 - pęczek szczypiorku
 - 1 szklanka bułki tartej
 - 1 szklanka mleka
 - sól i pieprz
 - olej do smażenia
 
Przygotowanie
10 jajek ugotować na twardo. Bułkę namoczyć w mleku. Szczypiorek drobno posiekać.
Ugotowane jajka wystudzić, obrać i zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Do ugotowanych jajek dodać odciśniętą bułkę, szczypiorek, 2 surowe jajka i 3-4 łyżki tartej bułki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na małym ogniu na zlotu.
Tagi: jajka, szczypiorek





Skomentuj ten przepis