Kotlety z soczewicy - przepis

Kotlety z soczewicy
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 30 min
  • Czas gotowania: 15 min
  • Ilość porcji: 4
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 1 szklanka suchej soczewicy
  • 1,5-2 szklanki wody
  • 1 jajko
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Soczewicę zalać wodą i wstawić na średni ogień. Gotować 15-20 minut, aż będzie miękka mieszając od czasu do czasu, żeby się nie przypaliła. Pod koniec gotowania posolić.
Ugotowaną soczewicę ostudzić. Cebulę drobno posiekać. Do soczewicy dodać jajko, bułkę tartą, cebulę i przyprawy. Formować kotleciki i smażyć je, na dobrze rozgrzanym oleju, na średnim ogniu. Przewracać dopiero, jak jedna strona się porządnie podsmaży.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

1 komentarz

  1. iza 24 grudnia 2013 at 08:20 Reply

    lubię tego typu dania

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany.