Składniki
- Czas przygotowania: 10 min
- Czas gotowania: 30 min
- Ilość porcji: 6
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Uwielbiam gotować
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 500 g pieczarek
- 1,5 l bulionu
- 3 łyżki śmietany 18%
- 60 ml śmietany 30%
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 200 g ugotowanego makaronu (wstążeczki, muszelki)
Przygotowanie
W garnku na maśle zeszklić posiekaną drobno cebulę. Dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć na małym ogniu do odparowania soku. Wtedy wlać gorący bulion i gotować ok. 20 minut. Do kubeczka odlać trochę bulionu, dolać śmietany, dobrze wymieszać i całość wlać z powrotem do zupy. Dodać natkę pietruszki. Podawać z makaronem.
Skomentuj ten przepis