Zupa pieczarkowa - przepis

Zupa pieczarkowa
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 30 min
  • Ilość porcji: 6
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 500 g pieczarek
  • 1,5 l bulionu
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 60 ml śmietany 30%
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 200 g ugotowanego makaronu (wstążeczki, muszelki)

Przygotowanie

W garnku na maśle zeszklić posiekaną drobno cebulę. Dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć na małym ogniu do odparowania soku. Wtedy wlać gorący bulion i gotować ok. 20 minut. Do kubeczka odlać trochę bulionu, dolać śmietany, dobrze wymieszać i całość wlać z powrotem do zupy. Dodać natkę pietruszki. Podawać z makaronem.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *