Składniki
- Czas przygotowania: 5 min
- Czas gotowania: 15 min
- Ilość porcji: 4
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Kuchnia Lidla
- 600 g polędwicy z dorsza
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka świeżo posiekanego koperku
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- odrobina ostrej papryki
- 2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie
W małej miseczce wymieszać oliwę, koperek, czosnek, sól i oba rodzaje papryki, aż powstanie pasta.
Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na porcje i dokładnie natrzeć przygotowaną wcześniej pastą. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i skropić sokiem z cytryny. Piec w piekarniku nagrzanym do 200'C około 10-15 minut (aż wnętrze ryby będzie białe a wierzch się zrumieni).
Skomentuj ten przepis