Dorsz w czosnku i cytrynie - przepis

Dorsz w czosnku i cytrynie
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (4 głosów, ocena: 4,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 15 min
  • Ilość porcji: 4
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 600 g polędwicy z dorsza
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka świeżo posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • odrobina ostrej papryki
  • 2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

W małej miseczce wymieszać oliwę, koperek, czosnek, sól i oba rodzaje papryki, aż powstanie pasta.
Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na porcje i dokładnie natrzeć przygotowaną wcześniej pastą. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i skropić sokiem z cytryny. Piec w piekarniku nagrzanym do 200'C około 10-15 minut (aż wnętrze ryby będzie białe a wierzch się zrumieni).

Tagi: , , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *