Składniki
- Ilość porcji: 3
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Kwestia Smaku
- 400 g makaronu penne
- 3 łyżki masła
- pęczek zielonych szparagów
- 3 łyżki posiekanego cieniutkiego szczypiorku
- 120 g miękkiego dojrzewającego serka koziego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- tarty parmezan
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie
Do gotującej się wody w garnku włożyć makaron, posolić i ugotować al dente. W międzyczasie szparagi przyciąć i odrzucić twarde końce, umyć i pokroić na 4 cm kawałki. Ugotować na parze, lekko osolić. Serek kozi pokroić na kawałki. Makaron odsączyć i przełożyć z powrotem do garnka, dodać masło i wymieszać. Dodać szparagi i szczypiorek a na końcu wymieszać z serkiem kozim. Rozłożyć na talerze, polać oliwą z oliwek i posypać parmezanem. Doprawić solą i posypać pieprzem.
Skomentuj ten przepis