Składniki
- Poziom trudności: łatwe
- 1 spora młoda kapusta
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny
- mąka ziemniaczana do zagęszczenia (1-2 łyżki)
- woda
Przygotowanie
Młodą kapustę pokroić na części i poszatkować. Wrzucić do garnka i wlać tyle wody, żeby się swobodnie gotowała. W niewielkim rondelku podsmażyć na złoto na maśle pokrojoną w kosteczkę cebulę. Kiedy kapusta będzie dość miękka, sprawdzić ilość wody. Powinno zostać trochę na dnie (ok. 2cm), nadmiar można odlać. Do kapusty dodać cebulkę, doprawić solą, sokiem z cytryny i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Podawać od razu.
Tagi: kapusta
Skomentuj ten przepis