Zasmażana młoda kapusta - przepis

Zasmażana młoda kapusta
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Poziom trudności: łatwe
  • 1 spora młoda kapusta
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny
  • mąka ziemniaczana do zagęszczenia (1-2 łyżki)
  • woda

Przygotowanie

Młodą kapustę pokroić na części i poszatkować. Wrzucić do garnka i wlać tyle wody, żeby się swobodnie gotowała. W niewielkim rondelku podsmażyć na złoto na maśle pokrojoną w kosteczkę cebulę. Kiedy kapusta będzie dość miękka, sprawdzić ilość wody. Powinno zostać trochę na dnie (ok. 2cm), nadmiar można odlać. Do kapusty dodać cebulkę, doprawić solą, sokiem z cytryny i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Podawać od razu.

Tagi:

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *