Składniki
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Anka G.
- 2 piersi z kurczaka
- puszka kukurydzy
- 1 długi ogórek lub 2-3 małe
- 1 spora cebula
- niewielka kapusta pekińska
- przyprawa gyros
- olej do smażenia
Przygotowanie
Piersi z kurczaka pokroić na niewielkie kawałki i posypać przyprawą gyros. Podsmażyć na złoto na rozgrzanym na patelni oleju. W międzyczasie obrać cebulę i pokroić w krążki. Gorące mięso razem z olejem przełożyć do sporej miski. Na to szybko wrzucić cebulę i przykryć czymś, by zmiękła. Po wystygnięciu dodać kukurydzę, drobno pokrojoną kapustę pekińską oraz pokrojone w małe kostki ogórki. Zamieszać. Można doprawić jeszcze pieprzem i solą a także dodać trochę majonezu i/lub ketchupu.
Tagi: cebula, gyros, kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, ogórki
Skomentuj ten przepis