Składniki
- Poziom trudności: łatwe
-
Ciasto
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka cukru
- 14 łyżek wody
- 2 łyżki kakao
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 60 dkg białego sera śmietankowego
- 1 szklanka cukru pudru
- 1/2 kostki margaryny
- 3 jajka
- budyń śmietankowy
Ser
Przygotowanie
Ciasto. Margarynę z cukrem, wodą i kakao zagotować i ostudzić. Do ostudzonej masy dodawać powoli mieszając mąkę z proszkiem a następnie żółtka. Na koniec dodać ubitą pianę z jajek i delikatnie wymieszać.
Ser. Margarynę utrzeć z serem i cukrem pudrem oraz żółtkami a na koniec z budyniem. Dodać pianę ubitą z jajek i delikatnie wymieszać.
Na blaszce wykładać łyżką na przemian ciasto i ser. Najłatwiej większość ciasta ułożyć z przerwami (będzie się rozlewać) a tam, gdzie jest go mniej, wyłożyć ser. Następie wylać resztę ciasta, żeby wyrównać.
Piec ok. 50 minut w 175'C.
Super przepis.cielak wyszedł bomba,pulchny,pyszny
A ten budyń ugotować czy wsypac tylko z torebki i wymieszać razem ?
Budyń wystarczy wsypać z torebki.
Bardzo dobry przepis 😉 wyszedł super polecam 🙂
Ja również uwielbiam to ciasto. 🙂
Ciasto rewelacja upiekłam je dzis nie zdażyło dobrze wystygnac a juz bylo jedzone