Cielak - przepis

Cielak
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (13 głosów, ocena: 3,38)
Loading...

Składniki

  • Poziom trudności: łatwe
    Ciasto
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 14 łyżek wody
  • 2 łyżki kakao
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka

  • Ser
  • 60 dkg białego sera śmietankowego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3 jajka
  • budyń śmietankowy

Przygotowanie

Ciasto. Margarynę z cukrem, wodą i kakao zagotować i ostudzić. Do ostudzonej masy dodawać powoli mieszając mąkę z proszkiem a następnie żółtka. Na koniec dodać ubitą pianę z jajek i delikatnie wymieszać.

Ser. Margarynę utrzeć z serem i cukrem pudrem oraz żółtkami a na koniec z budyniem. Dodać pianę ubitą z jajek i delikatnie wymieszać.

Na blaszce wykładać łyżką na przemian ciasto i ser. Najłatwiej większość ciasta ułożyć z przerwami (będzie się rozlewać) a tam, gdzie jest go mniej, wyłożyć ser. Następie wylać resztę ciasta, żeby wyrównać.

Piec ok. 50 minut w 175'C.

Tagi: ,

komentarzy 6

  1. gigi 4 stycznia 2014 at 20:25 Reply

    Super przepis.cielak wyszedł bomba,pulchny,pyszny

  2. dd 31 stycznia 2014 at 08:10 Reply

    A ten budyń ugotować czy wsypac tylko z torebki i wymieszać razem ?

  3. Agnieszka 31 stycznia 2014 at 08:52 Reply

    Budyń wystarczy wsypać z torebki.

  4. Marta 7 sierpnia 2014 at 09:56 Reply

    Bardzo dobry przepis 😉 wyszedł super polecam 🙂

  5. Agnieszka 7 sierpnia 2014 at 12:15 Reply

    Ja również uwielbiam to ciasto. 🙂

  6. Anonim 4 marca 2015 at 13:17 Reply

    Ciasto rewelacja upiekłam je dzis nie zdażyło dobrze wystygnac a juz bylo jedzone

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *