Składniki
- Ilość porcji: 2
- Poziom trudności: łatwe
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 0.5kg mielonego wieprzowego
- puszka pomidorów w kawałkach
- olej do smażenia
- przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka
- ser do posypania
Przygotowanie
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić pokrojoną w kostkę marchewkę i podsmażyć chwilę. Dodać pokrojoną cebulę i poczekać, aż się zeszkli. Następnie dodać mięso i całość lekko podsmażyć. Wtedy dorzucić pomidory z puszki i sprasowany czosnek. Całość gotować na małym ogniu kilka minut. Na koniec doprawić.
Podawać z makaronem. Można posypać startym serem i udekorować listkami świeżej bazylii.
Skomentuj ten przepis