Spaghetti bolognese - przepis

Spaghetti bolognese
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 4,00)
Loading...

Składniki

  • Ilość porcji: 2
  • Poziom trudności: łatwe
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 0.5kg mielonego wieprzowego
  • puszka pomidorów w kawałkach
  • olej do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka
  • ser do posypania

Przygotowanie

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić pokrojoną w kostkę marchewkę i podsmażyć chwilę. Dodać pokrojoną cebulę i poczekać, aż się zeszkli. Następnie dodać mięso i całość lekko podsmażyć. Wtedy dorzucić pomidory z puszki i sprasowany czosnek. Całość gotować na małym ogniu kilka minut. Na koniec doprawić.

Podawać z makaronem. Można posypać startym serem i udekorować listkami świeżej bazylii.

Tagi: , , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *