Składniki
- Czas przygotowania: 5 min
- Czas gotowania: 30 min
- Ilość porcji: 2
- Poziom trudności: łatwe
- 400g fileta z łososia
- 1/2 cytryny
- pół pęczku koperku
- łyżeczka masła
- przyprawy: sól morska, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
Łososia opłukać i osuszyć, a następnie podzielić na porcje. Z jednej strony doprawić solą i pieprzem oraz obficie posypać drobno posiekanym koperkiem. Przełożyć na patelnię. Na każdym kawałku położyć 2-3 plasterki cytryny. Posypać kilkoma wiórkami masła. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu około pół godziny. Nie przewracać.
Uwielbiam łososia,u Ciebie pysznie wygląda, robiłam niedawno grillowanego z puree z jabłek(kuchnia lidla), również pyszny:)
Super,
jest to chyba najbardziej klasyczna wersja przepisu na łososia jaka można znaleźć. Polecam