Łosoś z koperkiem i plastrami cytryny - przepis

Łosoś z koperkiem i plastrami cytryny
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 30 min
  • Ilość porcji: 2
  • Poziom trudności: łatwe
  • 400g fileta z łososia
  • 1/2 cytryny
  • pół pęczku koperku
  • łyżeczka masła
  • przyprawy: sól morska, świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Łososia opłukać i osuszyć, a następnie podzielić na porcje. Z jednej strony doprawić solą i pieprzem oraz obficie posypać drobno posiekanym koperkiem. Przełożyć na patelnię. Na każdym kawałku położyć 2-3 plasterki cytryny. Posypać kilkoma wiórkami masła. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu około pół godziny. Nie przewracać.

Tagi: , ,

komentarze 2

  1. Luka 22 grudnia 2012 at 18:01 Reply

    Uwielbiam łososia,u Ciebie pysznie wygląda, robiłam niedawno grillowanego z puree z jabłek(kuchnia lidla), również pyszny:)

  2. Robert 5 czerwca 2015 at 08:25 Reply

    Super,
    jest to chyba najbardziej klasyczna wersja przepisu na łososia jaka można znaleźć. Polecam

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *