Brownie z Guinnessem - przepis

Brownie z Guinnessem
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 15 min
  • Czas gotowania: 25 min
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 200g czekolady deserowej
  • 180g masła
  • 125g przesianej mąki
  • 40g przesianego gorzkiego kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200g cukru
  • 3 jajka
  • 200ml Guinnessa

Przygotowanie

Blaszkę o wymiarach 20×30 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Czekoladę pokrój i razem z pokrojonym masłem daj do metalowej lub żaroodpornej miski, a następnie rozpuść wszystko na parze stawiając miskę nad garnkiem z gotującą się wodą.
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem, kakao i cukrem. Dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem i wymieszaj.
Ubij mikserem jaja. Do ubitych jaj dodaj czekoladową masę i nadal ubijaj, aż będzie gładka. Dodaj Guinnessa i wymieszaj.
Masę wylej na blaszkę i wyrównaj.
Piecz 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C.

Tagi: , ,

1 komentarz

  1. wedelka 29 października 2013 at 14:33 Reply

    Z Guinnessem robiłam do tej pory tylko piernik. Ciekawe, jak smakuje takie brownie 🙂

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj wedelka Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *