Cukinia smażona z czosnkiem - przepis

Cukinia smażona z czosnkiem
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 2 min
  • Czas gotowania: 15 min
  • Ilość porcji: 2
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 2-3 niewielkie młode cukinie
  • 5-6 ząbków czosnku
  • olej do smażenia
  • sól

Przygotowanie

Cukinię umyć i pokroić na plasterki grubości ok. 1cm. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, na średnim ogniu delikatnie podsmażyć czosnek, potem smażyć plasterki cukinii, z obu stron, powoli żeby nie przypalić czosnku. Na koniec delikatnie posolić.
Świetna ciepła przekąską i dodatek do obiadu.

Tagi: ,

1 komentarz

  1. ania 31 lipca 2014 at 19:28 Reply

    Pyszny pomysł na cukinię, polecam również cukiniowe pizze (,kuchnia lidla,), z salami, mozzarellą, mniam 🙂

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *