Składniki
- Czas przygotowania: 10 min
- Czas gotowania: 1 godz
- Ilość porcji: 4
- Poziom trudności: łatwe
- 1 duży por
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżeczki masła
- 300 g mięsa gulaszowego z indyka
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 200 g kaszy jęczmiennej
- opakowanie 450 g mrożonej marchewki z groszkiem
- 500 ml bulionu
- szczypiorek
Przygotowanie
Na dużej patelni na oliwie i maśle podsmażyć pokrojone w kostkę mięso z indyka. Przykryć i dusić ok. 30 minut do miękkości. Dodać pokrojonego w plasterki pora. Doprawić tymiankiem. Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 5 minut.
Dodać surową kaszę i co chwilę mieszając smażyć przez ok. 3 minuty. Dodać zamrożoną marchewkę z groszkiem, wymieszać i smażyć przez 2 minuty.
Następnie wlać gorący bulion, wymieszać, przykryć i gotować na średnim ogniu przez ok. 20 minut. Zdjąć pokrywę i co chwilę mieszając gotować jeszcze przez 5 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku. Posypać szczypiorkiem.
Skomentuj ten przepis