Kaszotto z indykiem, marchewką i groszkiem - przepis

Kaszotto z indykiem, marchewką i groszkiem
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 1 godz
  • Ilość porcji: 4
  • Poziom trudności: łatwe
  • 1 duży por
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki masła
  • 300 g mięsa gulaszowego z indyka
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 200 g kaszy jęczmiennej
  • opakowanie 450 g mrożonej marchewki z groszkiem
  • 500 ml bulionu
  • szczypiorek

Przygotowanie

Na dużej patelni na oliwie i maśle podsmażyć pokrojone w kostkę mięso z indyka. Przykryć i dusić ok. 30 minut do miękkości. Dodać pokrojonego w plasterki pora. Doprawić tymiankiem. Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 5 minut.
Dodać surową kaszę i co chwilę mieszając smażyć przez ok. 3 minuty. Dodać zamrożoną marchewkę z groszkiem, wymieszać i smażyć przez 2 minuty.
Następnie wlać gorący bulion, wymieszać, przykryć i gotować na średnim ogniu przez ok. 20 minut. Zdjąć pokrywę i co chwilę mieszając gotować jeszcze przez 5 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku. Posypać szczypiorkiem.

Tagi: , , , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *