Składniki
- Czas przygotowania: 15 min
- Czas gotowania: 30 min
- Ilość porcji: 10
- Poziom trudności: łatwe
- 12 jajek
- 1 czerstwa bułka
- pęczek szczypiorku
- 1 szklanka bułki tartej
- 1 szklanka mleka
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie
10 jajek ugotować na twardo. Bułkę namoczyć w mleku. Szczypiorek drobno posiekać.
Ugotowane jajka wystudzić, obrać i zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Do ugotowanych jajek dodać odciśniętą bułkę, szczypiorek, 2 surowe jajka i 3-4 łyżki tartej bułki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na małym ogniu na zlotu.
Tagi: jajka, szczypiorek
Skomentuj ten przepis