Składniki
- Czas przygotowania: 5 min
- Czas gotowania: 45 min
- Ilość porcji: 4
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Buniabaje w kuchni
- 20 kurzych serduszek
- 1 marchewka
- 1/2 pietruszki
- 1/4 selera
- 1/3 białej części pora
- 2 średnie ziemniaki
- 1/4 szklanki kaszy jaglanej
- przyprawy: sól, 1 łyżka lubczyku, 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie, 4 ziarenka pieprzu
- 1 l wody
- 1 łyżeczka masła
- szczypiorek do posypania
Przygotowanie
Warzywa umyć i obrać. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, pora w półplasterki. Serduszka umyć. Wszystko włożyć do garnka, dodać przyprawy, kaszę, zalać wodą i gotować na małym ogniu około 45 minut. Na koniec dodać masło, zamieszać i już nie podgrzewać. Podawać posypaną szczypiorkiem.
Tagi: kasza jaglana
Skomentuj ten przepis