Krupnik na serduszkach z kaszą jaglaną - przepis

Krupnik na serduszkach z kaszą jaglaną
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 45 min
  • Ilość porcji: 4
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 20 kurzych serduszek
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1/4 selera
  • 1/3 białej części pora
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1/4 szklanki kaszy jaglanej
  • przyprawy: sól, 1 łyżka lubczyku, 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie, 4 ziarenka pieprzu
  • 1 l wody
  • 1 łyżeczka masła
  • szczypiorek do posypania

Przygotowanie

Warzywa umyć i obrać. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, pora w półplasterki. Serduszka umyć. Wszystko włożyć do garnka, dodać przyprawy, kaszę, zalać wodą i gotować na małym ogniu około 45 minut. Na koniec dodać masło, zamieszać i już nie podgrzewać. Podawać posypaną szczypiorkiem.

Tagi:

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *