Składniki
- Czas przygotowania: 5 min
- Czas gotowania: 15 min
- Ilość porcji: 3
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Kwestia Smaku
- 3 porcje makaronu farfalle (ok. 300 g)
- 6 łyżek pestek dyni, zrumienionych na patelni
- 250 g zielonej fasolki, przyciętej na końcach
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 160 g sera brie, pokrojonego na kawałki
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 8 łyżek tartego sera Pecorino
- sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie
Zagotować wodę, wrzucić makaron, posolić i ugotować al dente. W międzyczasie zrumienić pestki dyni na patelni oraz ugotować fasolkę na parze i lekko ją posolić.
Makaron odsączyć i gorący wymieszać z oliwą z oliwek, następnie dodać ser brie i delikatnie zamieszać, aby ser lekko się roztopił. Dodać fasolkę, pestki dyni i rozłożyć na talerze, posypać szczypiorkiem, tartym serem Pecorino oraz pieprzem.
Skomentuj ten przepis