Mus jaglano-brzoskiwniowy to przepis, z którym można eksperymentować. Brzoskwinie można zamienić dowolnymi owocami świeżymi lub z kompotu/syropu.
Zamiast owoców można dodać kakao lub słodszy karob.
Można też wypróbować różne rodzaje mleka (kokosowe daje dość wyraźnie wyczuwalny posmak kokosa).
Jeśli zostawimy i zmiksujemy imbir, całość nabierze lekko pikantnego smaku.
Składniki
- Czas przygotowania: 2 min
- Czas gotowania: 10 min
- Ilość porcji: 2
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Smakoterapia
- 250ml mleka roślinnego (ja użyłam kokosowego)
- nieduża miseczka ugotowanej kaszy jaglanej
- 2-3cm kawałek imbiru
- 2 spore brzoskwinie
- 1 łyżeczka sezamu
- 4 suszone morele
Przygotowanie
Zagotować mleko z imbirem, dodać ugotowaną kasze jaglaną, suszone morele, sezam i pogotować kilka minut. Wyciągnąć imbir, dodaj obrane brzoskwinie i zmiksuj. Przełóż do miseczek i podawaj ciepłe.
Tagi: kasz jaglana
pysznie wygląda